Sukurtas pirmasis pasaulyje belaidis monitorius

Šįkart pasidomėjau naujausiomis technologijomis – ir radau porą visai įdomių ir vertų dėmesio temų. Viena jų tai, jog pasaulyje sukurtas pirmasis belaidis monitorius, manau jo paklausa aiški, vis dėl to, daiktas plačiai naudojamas įvairiose sferose. Išties manau, jog tai tebuvo laiko klausimas, kada jis išvys dienos šviesą, o čia jau net ir skelbiama data, kada numanomai jis turėtų atsidurti rinkoje. Tik deja apie kainas prabilti niekas nenori ir jokių prognozių dar negirdėti. Ilgiau pagalvojus, tai kyla mintis ar tik nebandomas tiesti kelias belaidžiai kultūrai? Įsivaizduokit, grįžtat namo ir nieko nereikia krauti, jungti – tiesiog kažkur stovi “maitinantysis blokas“, jokio mobiliųjų telefonų krovimo, nieko! Aplink jus visur spinduliuote spinduliuoja energija ir “visi laukai“. Vis dėl to, mūsų sveikatai tai nebūtų didžiausia šventė, kaip greičiausiai ir mūsų piniginėms.. Tačiau tikėkimės, kad kol taip ir bus, nei spinduliavimas nei dideli kaštai nebekels bereikalingo galvos skausmo.

Bendrovė „Fujitsu“ parodoje „CeBIT 2011“ pristatė pirmojo pasaulyje monitoriaus, kuriam elektros energija ir vaizdo signalai perduodami nenaudojant laidų, prototipą.

Parodoje demonstruojamam 22 colių įstrižainės „Fujitsu“ monitoriui elektros tiekimas vykdomas remiantis magnetinės indukcijos principu, praneša „Gizmag.com“. Tam naudojami biuro balduose ar konferencijų staluose įmontuoti vadinamieji prieigos moduliai.

Pranešama, kad šio monitoriaus prototipą „Fujitsu“ sukūrė bendradarbiaudama su Fraunhoferio instituto (Vokietija) ir kitų šios šalies mokslo centrų mokslininkais. Be laidų veikiančio monitoriaus kūrimo projektą finansavo Vokietijos Ekonomikos ministerija.

Belaidis „Fujitsu“ monitorius naudoja SUPA (Smart Universal Power Access) technologiją. Pastatytas ant balduose paslėpto prieigos modelio, arba vadinamosios „karštosios zonos“, dėl magnetinės indukcijos jis energiją gauna iš balduose įmontuoto siųstuvo, o vaizdo signalai jam perduodami per bevielę USB jungtį iš stalinio ar nešiojamojo kompiuterio. Maksimalus  videosignalų transliavimo atstumas – 10 metrų, sakoma pranešime.

Pasak „Fujitsu“ atstovų, pirmuosius belaidžius monitorius, naudojančius LED apšvietimą, rinkai planuojama pateikti jau kitais metais. Galima jų kaina neskelbiama.

O čia monitoriaus video pristatymas:

2 atsakymai to “Sukurtas pirmasis pasaulyje belaidis monitorius”

  1. Šaunus įrašas. Puikiai išdėstytos mintys.
    Na tikriausiai ateityje visi kompiuteriai turėtų tokie
    būti, bet kaip sakei mūsų sveikata nuo to
    nepagerėtų, o greičiau priešingai.
    Na bet tikiuosi ateityje bus išrasta ‘sveikesni’
    perdavimo prietaisai.

Parašykite komentarą